29.07.2014 09:17

Nektárinkovo-pomarančový džem

Varenie – Zelenina a ovocie

 

Džem s chuťou nektarieniek a pomaranča, ktorý sa výborne hodí palacinky, lievance či vafle.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg nektáriniek odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 250 g filetiek z pomarančov, pokrájaných na kúsky (asi zo 4 pomarančov)
  • 1 balíček Vanilkového cukru
  • 250 ml pomarančovej šťavy
  • 1 balenie želírovacieho cukru
Príprava:
  1. Vo veľkom hrnci dobre premiešame nektárinky, filetky z pomarančov a vanilkový cukor. Pridáme pomarančovú šťavu a želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tip:

Filetovanie pomaranča – najprv ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru a potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filetky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada