23.01.2017 18:11
Nebeská torta
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Nebeská torta vyzerá i chutí nebesky. Treba skúsiť.
Ingrediencie:
Na cesto:
3 bielky
- 50 g cukru
- 110 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 150 g cukru
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 3 žĺtky
- 180 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- štipka soli
- 120 ml mlieka
Na náplň:
- 1 balenie krémovej náplne čokoládovej
- 200 ml studeného mlieka
- 2 zarovnané lyžice práškového cukru
- 125 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
- 2 balíčky fondánu
- modrá farba gélová potravinárska
- Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g a arómou vyšľaháme dohladka. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 30 minút.
- Korpus necháme vo forme vychladnúť.
- Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty. Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme. Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.
TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.
FOTO: droetker
—————