23.01.2017 18:11

Nebeská torta

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Nebeská torta vyzerá i chutí nebesky. Treba skúsiť.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 3 bielky
  • 50 g cukru
  • 110 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 3 žĺtky
  • 180 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 120 ml mlieka
Na náplň:
  • 1 balenie krémovej náplne čokoládovej
  • 200 ml studeného mlieka
  • 2 zarovnané lyžice práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla

 

Na ozdobenie:
  • 2 balíčky fondánu
  • modrá farba gélová potravinárska
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s 50 g cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g a arómou vyšľaháme dohladka. Pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 30 minút.
  2. Korpus necháme vo forme vychladnúť.
  3. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme, zlepíme náplňou a slabou vrstvou náplne potrieme vrchnú časť a strany torty. Tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
  4. Na ozdobenie na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka jeden fondán a tortu ním potiahneme. Druhý fondán zafarbíme modrou farbou. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkáme pomocou váľka plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme hviezdičky a tortu nimi ozdobíme. Tortu ľubovoľne prikrášlime zdobením.

 

TIP: Torta chutí lepšie, ak ju necháme v chladničke odležať do druhého dňa.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada