22.03.2014 12:09

Nátierka z údenej makrely

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Chutná večera pre rodinu, ktorá obľubuje ryby.

 

Ingrediencie:
  • 250 g údenej makrely 
  • 50 g rastlinného tuku   
  • 150 ml mlieka    
  • 1 citrón  
  • 50 g bieleho chleba   
  • soľ   
  • mleté čierne korenie   
  • 1 malý strúčik cesnaku
Príprava:

Z ryby odstránime kožu a kosti a mäso dobre roztlačíme. Pridáme rozdrvenú striedku z bieleho chleba, citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru, zmäknutý rastlinný tuk, rozotrený strúčik cesnaku, korenie i soľ a spolu s mliekom vymiešame. Nátierka má mať mäkkú konzistenciu. Pred konzumáciou ju dáme na hodinu do chladničky, aby sa dala dobre natierať. Podávame s opečenými hriankami.

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada