22.03.2014 12:09
Nátierka z údenej makrely
Varenie – Recepty – Studený bufet
Chutná večera pre rodinu, ktorá obľubuje ryby.
Ingrediencie:
250 g údenej makrely
- 50 g rastlinného tuku
- 150 ml mlieka
- 1 citrón
- 50 g bieleho chleba
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 malý strúčik cesnaku
Príprava:
Z ryby odstránime kožu a kosti a mäso dobre roztlačíme. Pridáme rozdrvenú striedku z bieleho chleba, citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru, zmäknutý rastlinný tuk, rozotrený strúčik cesnaku, korenie i soľ a spolu s mliekom vymiešame. Nátierka má mať mäkkú konzistenciu. Pred konzumáciou ju dáme na hodinu do chladničky, aby sa dala dobre natierať. Podávame s opečenými hriankami.
—————