11.02.2016 14:16
Múčniková bonboniéra
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Sladký dezert s valentínskou atmosférou, ktorý môžeme efektne darovať ako domácu bonboniéru.
Ingrediencie:
Na cesto:
250 g zmäknutého masla
- 170 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 1 lyžica rumu
- 120 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 2 balíčky pudingu s vanilkovou príchuťou
- 100 g nastrúhaných mandlí
- 5 bielkov
Na ozdobenie:
- 1 balíček svetlej polevy
- 1 balíček marcipánu
- farba gélová potravinárska červená
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Vložíme do rúry predhriatej na 220 °C a pečieme asi 5 minút.
- Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
- Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
- Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
- Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.
FOTO: droetker
—————