11.02.2016 14:16

Múčniková bonboniéra

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Sladký dezert s valentínskou atmosférou, ktorý môžeme efektne darovať ako domácu bonboniéru.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g zmäknutého masla
  • 170 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 1 lyžica rumu
  • 120 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 balíčky pudingu s vanilkovou príchuťou
  • 100 g nastrúhaných mandlí
  • 5 bielkov
Na ozdobenie:
  • 1 balíček svetlej polevy
  • 1 balíček marcipánu
  • farba gélová potravinárska červená
 
Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
  2. Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Vložíme do rúry predhriatej na 220 °C a pečieme asi 5 minút.
  4. Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
  5. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
  6. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
  7. Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada