29.12.2017 17:56

Mrkvový koláč

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Mrkvový koláč s príchuťou rumu, limetky a mandlí je vhodným sviatočným múčnikom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 6 vajec
  • 300 g trstinového cukru
  • 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou
  • 300 ml oleja
  • 400 g celozrnnej múky
  • 170 g mletých mandlí
  • 2 balíčky kypriaceho prášku do pečiva
  • 700 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 100 g hrozienok namočených v rume
Na sirup:
  • 100 ml pomarančového džúsu
  • 80 g cukru
  • šťava z 1 limetky

 

Na krém:
  • 1 balíček Zlatého klasu bez varenia
  • 60 g cukru
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry

 

Na ozdobenie:
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s trstinovými cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej, múku zmiešanú s mandľami a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme asi 60 minút.
  2. Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme džús s cukrom a šťavou z limetky. Koláč na niekoľkých miestach poprepichujeme špajdľou a polejeme ešte horúcim sirupom. Koláč necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu krému vyšľaháme v mlieku Zlatý klas s cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a kôru a ešte krátko vyšľaháme. Krém nanesieme na vychladnutý koláč a dozdobíme.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada