Mramorová torta
Varenie - Recepty – Múčniky
Torta z piškótového cesta s čokoládovým i vanilínovým krémom a bielkovou polevou.
Ingrediencie:
200 g piškótového cesta
- 50 g čokolády
- 250 g cukru
- 2 bielka
- roztopená čokoláda
Maslový vanilínový krém:
- 100 g vanilínového cukru
- 3 žĺtky
- 15 g krémového prášku
- 200 ml mlieka
- 60 g masla
Maslový čokoládový krém:
- 50 g čokolády
- maslový vanilínový krém
- trochu vody
Príprava:
Pripravíme si piškótové cesto podľa obľúbenej receptúry a zľahka do neho zamiešame niekoľkými ťahmi postrúhanú čokoládu tak, aby vzniklo dvojfarebné cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme v mierne teplej rúre a korpus potom vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Medzitým si urobíme oba krémy. Na prípravu vanilínového dáme do mlieka vanilínový cukor, žĺtky a krémový prášok a dôkladne rozmiešame. Zmes zohrievame nad parou za stáleho šľahania metličkou až do stuhnutia. Krém necháme vychladnúť a po častiach ho zamiešame do vopred vyšľahaného zmäknutého masla. Potom oddelíme polovicu vanilínového krému a zamiešame do neho roztopenú čokoládu a trochu vody, čím získame čokoládový krém. Korpus potom prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme vanilínovým a čokoládovým krémom, ktoré po jemnom premiešaní vytvoria štruktúru mramoru. Tortu potom polejeme bielkovou polevou, ktorú sme získali vyšľahaním práškového cukru a 2 bielkov, a postriekame rozpustenou čokoládou.
—————