28.11.2013 15:49

Mramorová torta

Varenie - Recepty – Múčniky

 

Torta z piškótového cesta s čokoládovým i vanilínovým krémom a bielkovou polevou.

 

Ingrediencie:
  • 200 g piškótového cesta   
  • 50 g čokolády  
  • 250 g cukru
  • 2 bielka
  • roztopená čokoláda
Maslový vanilínový krém:
  • 100 g vanilínového cukru  
  • 3 žĺtky    
  • 15 g krémového prášku   
  • 200 ml mlieka   
  • 60 g masla
Maslový čokoládový krém:
  • 50 g čokolády   
  • maslový vanilínový krém  
  • trochu vody

 

Príprava:

Pripravíme si piškótové cesto podľa obľúbenej receptúry a zľahka do neho zamiešame niekoľkými ťahmi postrúhanú čokoládu tak, aby vzniklo dvojfarebné cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme v mierne teplej rúre a korpus potom vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Medzitým si urobíme oba krémy. Na prípravu vanilínového dáme do mlieka vanilínový cukor, žĺtky a krémový prášok a dôkladne rozmiešame. Zmes zohrievame nad parou za stáleho šľahania metličkou až do  stuhnutia. Krém necháme vychladnúť a po častiach  ho zamiešame do vopred vyšľahaného zmäknutého masla. Potom oddelíme polovicu vanilínového krému a zamiešame do neho roztopenú čokoládu a trochu vody, čím získame čokoládový krém. Korpus potom prekrojíme pozdĺžne na dva pláty a naplníme vanilínovým a čokoládovým krémom, ktoré po jemnom premiešaní vytvoria štruktúru mramoru. Tortu potom polejeme bielkovou polevou, ktorú sme získali vyšľahaním práškového cukru a 2 bielkov, a postriekame rozpustenou čokoládou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada