29.03.2014 08:40

Motýliky s mandľovo-jablkovou náplňou

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Veľká noc je farebne hravá. Rovnako pečené motýliky s príchuťou tvarohu, mandlí a jabĺk.

 

Ingrediencie:
Na náplň:
  • 100 g olúpaných a nastrúhaných jabĺk
  • 50 g polotučného tvarohu
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 zarovnaná lyžica jemného kukuričného škrobu
Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 1 ½ zarovnanej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 80 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 80 ml mlieka

 

Na ozdobenie:
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 250 ml studenej vody
  • 2 zarovnané lyžica cukru
  • 1 balenie tubičiek na zdobenie 4 farby
  • zdobenie 4 druhy pestré

 

Príprava:

Na prípravu náplne zmiešame v mise jablká s tvarohom, mandľami, cukrom, vanilínovým cukrom, škrobom a vareškou vymiešame dohladka. Na prípravu cesta zmiešame na pracovnej ploche múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor, kôru, tvaroh, maslo alebo margarín, mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát  30 x 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme na cesto. Dlhšie strany zvinieme proti sebe tak, aby jedna strana bola zrolovaná viac ako druhá a aby dotýkali. Zrolované cesto vložíme na 30 minút do mrazničky. Ostrým nožom nakrájame na 20 plátkov s hrúbkou asi 2 cm. Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie chrbtom k sebe tak, aby sa vytvorili krídla. Vložíme do rúry predhriatej  na 180 °C a pečieme 25 minút. Upečené motýliky necháme vychladnú. Na ozdobenie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Motýliky pomocou štetca alebo pierka potrieme a necháme stuhnúť. Dozdobíme tubičkami a pestrým zdobením podľa vlastnej fantázie.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada