02.03.2015 08:41

Moriak dusený na víne

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Morčacie prsia dusené so zeleninou sú chutným a ľahko stráviteľným jedlom.

 

Ingrediencie:
  • 700 g morčacích pŕs    
  • 100 g údenej slaniny    
  • 200 g bieleho vína    
  • 2 karotky   
  • 1 menší kaleráb  
  • štvrtina  karfiolu   
  • 2  stredne veľké cibule
  • petržlenová vňať 
  • mleté čierne korenie  
  • soľ 
  • olej

 

Príprava:

Morčacie prsia pokrájame na väčšie kocky. Na oleji opražíme plátky slaniny a nadrobno posekanú cibuľu, ktorú necháme speniť. Pridáme mäso, krátko ho opečieme a potom podlejeme vínom zmiešaným s trochou vody. Posypeme petržlenovou vňaťou, posolíme a okoreníme a dáme do rúry dusiť. Asi po pol hodine pridáme karotku a kaleráb pokrájaný na plátky a karfiol rozdelený na ružičky a všetko spolu dusíme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou udusenou s hráškom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada