02.03.2015 08:41
Moriak dusený na víne
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Morčacie prsia dusené so zeleninou sú chutným a ľahko stráviteľným jedlom.
Ingrediencie:
700 g morčacích pŕs
- 100 g údenej slaniny
- 200 g bieleho vína
- 2 karotky
- 1 menší kaleráb
- štvrtina karfiolu
- 2 stredne veľké cibule
- petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Príprava:
Morčacie prsia pokrájame na väčšie kocky. Na oleji opražíme plátky slaniny a nadrobno posekanú cibuľu, ktorú necháme speniť. Pridáme mäso, krátko ho opečieme a potom podlejeme vínom zmiešaným s trochou vody. Posypeme petržlenovou vňaťou, posolíme a okoreníme a dáme do rúry dusiť. Asi po pol hodine pridáme karotku a kaleráb pokrájaný na plátky a karfiol rozdelený na ružičky a všetko spolu dusíme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou udusenou s hráškom.
—————