16.05.2013 08:40

Morčacie prsia s uhorkami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Pochúťka z morčacích pŕs s uhorkami je trochu náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.

 

Ingrediencie:
  • 800 g morčacích pŕs  
  • 400 g morčacích drobkov  
  • 100 g roztopeného masla   
  • kúsok masla   
  • 2 uhorky   
  • 200 ml smotany   
  • 100 ml šľahačky    
  • 1 veľká cibuľa  
  • 2 mrkvy
  • 4 rajčiaky
  • tymian 
  • bobkový list   
  • mletá červená paprika    
  • mleté čierne korenie  
  • soľ

 

Príprava:

Mrkvu a cibuľu nakrájame na plátky a dáme spolu s pokrájanými drobkami (srdcia, žalúdky, pečienka) do pekáča s roztopeným maslom a všetko asi 5 minút opekáme na miernom ohni. Pridáme morčacie prsia, malú šálku roztopeného masla, osolíme, podlejeme vodou a dáme do horúcej rúry. Po 15 minútach pečenia pridáme tymian, bobkový list, 2 rajčiaky, ktoré sme zbavili šupky i jadierok a nahrubo posekali. Mäso so zeleninou pečieme asi 45 minút. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, krátko povaríme a precedíme na mäso uložené do hlbšej misky. Medzitým si pripravíme aj uhorkovú prílohu. Uhorky rozdelíme na štvrtky a zbavíme jadier. Potom ich ponoríme na 3 minúty do horúcej vody a necháme odkvapkať. Pokrájané, osolené a okorenené ich dáme na maslo, pridáme šľahačku a prikryté dusíme. Uhorky nakoniec dochutíme mletou červenou paprikou. Pokrájané mäso obložíme dusenými uhorkami a plátkami čerstvých rajčiakov a servírujeme s varenými zemiakmi.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada