Morčacie prsia s ovocím
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Grilované alebo upražené morčacie prsia podávané s ryžou a s plátkami šťavnatého ovocia, najlepšie s ananásom alebo broskyňami.
Ingrediencie:
600 g morčacieho mäsa z pŕs
- 250 g šunky
- 80 g masla alebo olej
- 100 g strúhanky
- ananás alebo broskyne
- mleté čierne korenie
- soľ
Na omáčku:
- 250 g masla
- 150 ml bieleho vína
- 1 malá cibuľa
- 50 g rybacieho alebo mäsového aspiku
- 3 žĺtky
Príprava:
Najprv si pripravíme omáčku. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na kúsku masla, zalejeme bielym vínom, pridáme rozpustený aspik a povaríme. Potom pridáme žĺtky a šľaháme do zhustnutia. Za stáleho šľahania pridáme ešte zvyšok masla. Hotovú omáčku pretrieme cez sitko a ak je píliš hustá, tak ju zriedime trochou vody.
Morčacie mäso uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Pokrájame ho na plátky, osolíme, okoreníme, namočíme do rozpusteného masla alebo oleja, obalíme v strúhanke a na grile alebo na miernom ohni vypražíme do zlatista. Servírujeme na kopčeku ryže, ktorú sme zakryli plátkom šunky a navrch položíme koliesko ananásu alebo kúsky broskyne. Podávame s omáčkou.
—————