28.06.2013 10:16

Morčacie prsia s ovocím

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

 

Grilované alebo upražené morčacie prsia podávané s ryžou a s plátkami šťavnatého ovocia, najlepšie s ananásom alebo broskyňami.

 

Ingrediencie:
  • 600 g morčacieho mäsa z pŕs     
  • 250 g šunky     
  • 80 g masla alebo olej    
  • 100 g strúhanky  
  • ananás alebo broskyne   
  • mleté čierne korenie 
  • soľ
Na omáčku:
  • 250 g masla  
  • 150 ml bieleho vína    
  • 1 malá cibuľa    
  • 50 g rybacieho alebo mäsového aspiku    
  • 3 žĺtky

 

Príprava:

Najprv si pripravíme omáčku. Nadrobno posekanú cibuľu speníme na kúsku masla, zalejeme bielym vínom, pridáme rozpustený aspik a povaríme. Potom pridáme žĺtky a šľaháme do zhustnutia. Za stáleho šľahania pridáme ešte zvyšok masla. Hotovú omáčku pretrieme cez sitko a ak je píliš hustá, tak ju zriedime trochou vody.

Morčacie mäso uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Pokrájame ho na plátky, osolíme, okoreníme, namočíme do rozpusteného masla alebo oleja, obalíme v strúhanke a na grile alebo na miernom ohni vypražíme do zlatista. Servírujeme na kopčeku ryže, ktorú sme zakryli plátkom šunky a navrch položíme koliesko ananásu alebo kúsky broskyne. Podávame s omáčkou.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada