Moravské bravčové rezne
Varenie – Recepty- Mäso a ryby
Moravské sú rezne s malým slaným tajomstvom – chutnou plnkou zo šunky, slaniny a vajca.
Ingrediencie:
600 g bravčového mäsa zo stehna, najlepšie z orecha
- masť či olej
- 30 g slaniny
- soľ
- 100 g šunky
- 1 vajce
- zelená petržlenová vňať
- 60 g hladkej múky
- 1 vajce
- soľ
- 80 ml mlieka
Príprava:
Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú slaninu opražíme na troche tuku, pridáme pokrájanú šunku a po chvíli opekania prilejeme vajce. Keď praženica stuhne, tak ju osolíme a premiešame. A do hotovej ešte primiešame pokrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Bravčové mäso nakrájame na väčšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme a natrieme plnkou. Potom ich prehneme napoly a spojíme jednou či dvoma kovovými ihlami. Napokon ich obalíme v hrubej múke a potom v cestíčku, ktoré sme získali vymiešaním múky, vajca, štipky soli a mlieka. Rezne vypražíme na miernom ohni dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými novými zemiakmi.
—————