24.06.2013 09:56

Moravské bravčové rezne

Varenie – Recepty- Mäso a ryby

 

Moravské sú rezne s malým slaným tajomstvom – chutnou plnkou zo šunky, slaniny a vajca.

 

Ingrediencie:
  • 600 g bravčového mäsa zo stehna, najlepšie z orecha   
  • masť či olej     
  • 30 g slaniny 
  • soľ   
  • 100 g šunky   
  • 1 vajce    
  • zelená petržlenová vňať    
  • 60 g hladkej múky   
  • 1 vajce   
  • soľ    
  • 80 ml mlieka

 

Príprava:

Najprv si pripravíme plnku. Nadrobno pokrájanú slaninu opražíme na troche tuku, pridáme pokrájanú šunku a po chvíli opekania prilejeme vajce. Keď praženica stuhne, tak ju osolíme a premiešame. A do hotovej ešte primiešame pokrájanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Bravčové mäso nakrájame na väčšie rezne, ktoré naklepeme, osolíme a natrieme plnkou. Potom ich prehneme napoly a spojíme jednou či dvoma kovovými ihlami. Napokon ich obalíme v hrubej múke a potom v cestíčku, ktoré sme získali vymiešaním múky, vajca, štipky soli a mlieka.  Rezne vypražíme na miernom ohni dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými novými zemiakmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada