04.03.2016 14:42

Mliečne krásne

Zdravie a krása – Domáca kozmetika

 

Keď už nie hriešne, ale mliečne krásne byť môžeme. Vďaka mlieku a mliečnym výrobkom, ktoré predstavujú benefit pre náš organizmus, si okrem interiéru môžeme vylepšiť aj svoj exteriér. A konkrétne rady?

 

  • Už samotné pitie mlieka a konzumácia mliečnych výrobkov, či už jogurtu, tvarohu alebo kyslomliečnych produktov predstavuje pravidelný prísun vitamínov A, D, E a K i minerálnych látok, ktoré žičia zdravej a mladistvej pleti.
  • Proti podráždeniu a sčervenaniu pleti pôsobí účinne mliečna maska. Zmiešajme si 4 lyžice bieleho jogurtu s 2 lyžicami tvarohu a nanesme na tvár s výnimkou okolia očí. Po pol hodine si upokojujúcu masku treba zmyť teplou vodou.
  • Nízkotučný tvaroh môžeme zmiešať aj so surovým vajcom a po 15 minútach pôsobenia si sťahujúcu masku umyť vlažnou vodou. Tvár si napokon ošetríme hydratačným krémom.
  • Pre ženy s citlivou pleťou sa odporúča maska z 2 lyžíc tvarohu, 2 lyžíc medu a trošky mlieka.
  • Zregenerovať pokožku nám pomôže zmes jogurtu a nastrúhanej mrkvy, no s vyšším podielom jogurtu, lebo mrkva zvykne pleť sfarbiť dožlta.
  • A tvár sa rozjasní a omladne vďaka maske z jogurtu, ovsených vločiek a medu.
  • Pre problematickú pleť s akné je určená maska zo smotany a droždia, ktorá pôsobí antibakteriálne a pleť sťahuje. Podobne pomáha aj zmes mlieka, droždia a medu.
  • Dve vajcia zmiešané s mliekom pomôžu aj našim vlasom, ak sú vysušené. Zmes si vtrieme do vlasov a po 10 minútach pôsobenia dôkladne opláchneme. No po tejto procedúre by sme nemali použiť šampón, aby sme pôsobenie prírodných ingrediencií nezlikvidovali chémiou.

 

TIP: Zlepšiť kvalitu pokožky celého tela pomôže kúpeľ, do ktorého pridáme mlieko. Vďaka podobnej filozofii si vraj hodvábne hebkú pokožku udržala dlho egyptská kráľovná Kleopatra.

 

Poznámka:

Upokojujúce účinky mliečnych výrobkov môžeme využiť aj v lete pri podráždení pleti na tvári i pokožky na tele slnečným žiarením. Ak to s opaľovaním preženieme, stačí si na postihnuté miesta natrieť vrstvu jogurtu alebo zakysaných produktov.

 

redakcia Doma a Rada, FOTO: www.freedigitalphotos.net

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu