14.06.2013 06:39

Mleté teľacie rezne s kaviárom

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Teľacie mäso s kaviárom a s holandskou omáčkou môže byť grilovanou špecialitou pre víkendový obed.

 

Ingrediencie:
  • 600 g teľacieho mäsa   mlieko    
  • 1 žemľa   
  • mleté čierne korenie  
  • muškátový oriešok   
  • 1 vajce   
  • 4 vajcia uvarené natvrdo  
  • kaviár
Holandská omáčka:
  • 100 ml mlieka  
  • 200 ml vývaru   
  • 4 žĺtky   
  • 40 g masla   
  • soľ   
  • citrónová šťava

 

Príprava:

Najprv si pripravíme omáčku. Do jenskej misy alebo menšej rajnice nalejeme mlieko a vývar, pridáme žĺtky i maslo a umiestnime ju do hrnca s vodou. Zmes šľaháme nad parou a keď zhustne na omáčku, osolíme ju a pokvapkáme citrónovou šťavou a ešte raz premiešame. Umyté teľacie mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo do vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Tú potom osolíme, pridáme mleté čierne korenie a nastrúhaný muškátový oriešok, surové vajce a všetko dobre premiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme menšie rezne, ktoré potrieme trochou oleja. Poukladáme ich na grilovací rošt a grilujeme z oboch strán 3 až 4 minúty. Hotové rezne dáme na misu, na každý uložíme polovicu vareného vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a s holandskou omáčkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada