10.06.2011 20:38
Mleté teľacie rezne s kaviárom
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Mletá teľacina je zárukou výnimočného gurmánskeho zážitku, podávaná s opekanými zemiakmi a kaviárom je absolútnou výhrou.
Ingrediencie:
600 g teľacieho mäsa
- mlieko
- pol žemle
- mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
- 1 vajce
- olej
- 4 vajcia uvarené natvrdo
Príprava:
Umyté mäso odblaníme. Žemľu namočíme do mlieka alebo vody, vyžmýkame a spolu s mäsom zomelieme. Potom zmes osolíme, pridáme mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech, vajce a spolu zamiešame. Na doske posypanej múkou sformujeme rezne, ktoré potrieme olejom, a na teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Hotové rezne poukladáme na misu a na každý položíme polovicu vajca a kôpku kaviáru. Podávame s opekanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.
—————