29.11.2017 15:45
Mikulášske makrónky
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Makrónky s tvarohovou plnkou a s brusnicovým džemom.
Ingrediencie:
Na cesto:
2 bielky
- 100 g cukru
- 100 g najemno namleté mandle
- 160 g práškového cukru
Na náplň:
- 150 g polotučného tvarohu
- 2 zarovnané lyžičky mletej škorice
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 balenie vanilkového struku „Bourbon“
- 1 zarovnaná PL brusnicového džemu
Na ozdobenie:
- zdobiaca tuba biela
- zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a sušíme asi 12 minút (1 plech).
- Makrónky necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou
- a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.
TIP: Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.
FOTO: droetker
—————