29.11.2017 15:45

Mikulášske makrónky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Makrónky s tvarohovou plnkou a s brusnicovým džemom.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 2 bielky
  • 100 g cukru
  • 100 g najemno namleté mandle
  • 160 g práškového cukru
Na náplň:
  • 150 g polotučného tvarohu
  • 2 zarovnané lyžičky mletej škorice
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balenie vanilkového struku „Bourbon“
  • 1 zarovnaná PL brusnicového džemu

 

Na ozdobenie:
  • zdobiaca tuba biela
  • zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a sušíme asi 12 minút (1 plech).
  2. Makrónky necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou
  4. a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.

 

TIP: Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.


FOTO: droetker

—————

Späť


Kontakt

magazín Doma a Rada