19.11.2016 09:43

Mikulášske Cake pops

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Deti milujú cake pops ako rýchlu a chutnú maškrtu. Tentoraz mikulášske.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 90 ml vody
  • 30 g masla
  • 30 g preosiateho kakaa
  • 1 vajce
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 70 g polohrubej múky
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • na špičku noža jedlej sódy
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 100 g mascarpone (alebo nátierkového masla)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
Na ozdobenie:
  • 1 balíček tmavej polevy
  • 1 balíček svetlej polevy
  • zdobenie 4 druhy biele
  • zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
  • 10 špajdlí

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme vodu s maslom a kakaom a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
  2. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce s cukrom a vanilínovým cukrom do peny.
  3. Pridáme jogurt, vychladnutú zmes a múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a kokosom a krátko na strednom stupni vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 20 minút.
  4. Korpus necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme mascarpone a vanilkový cukor a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý rozdelíme na 20 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
  5. Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Špajdle rozlomíme na polovicu, koniec špajdle namočíme do polevy a zapichneme do guľôčky. Necháme v chladničke stuhnúť.
  6. Guľôčky na špajdli namáčame do poliev a ihneď zdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

TIP:

Okrem guľôčok môžeme z hmoty vytvoriť rôzne tvary, napr. srdiečka, kocky a pod.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada