19.11.2016 09:43
Mikulášske Cake pops
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Deti milujú cake pops ako rýchlu a chutnú maškrtu. Tentoraz mikulášske.
Ingrediencie:
Na cesto:
90 ml vody
- 30 g masla
- 30 g preosiateho kakaa
- 1 vajce
- 80 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 50 g bieleho jogurtu
- 70 g polohrubej múky
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- na špičku noža jedlej sódy
- 30 g strúhaného kokosu
- 100 g mascarpone (alebo nátierkového masla)
- 2 balíčky vanilkového cukru
Na ozdobenie:
- 1 balíček tmavej polevy
- 1 balíček svetlej polevy
- zdobenie 4 druhy biele
- zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné
- 10 špajdlí
Príprava:
- Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme vodu s maslom a kakaom a za stáleho miešania krátko povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
- V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajce s cukrom a vanilínovým cukrom do peny.
- Pridáme jogurt, vychladnutú zmes a múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a kokosom a krátko na strednom stupni vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme asi 20 minút.
- Korpus necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme mascarpone a vanilkový cukor a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý rozdelíme na 20 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme guľôčku, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
- Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Špajdle rozlomíme na polovicu, koniec špajdle namočíme do polevy a zapichneme do guľôčky. Necháme v chladničke stuhnúť.
- Guľôčky na špajdli namáčame do poliev a ihneď zdobíme podľa vlastnej fantázie.
TIP:
Okrem guľôčok môžeme z hmoty vytvoriť rôzne tvary, napr. srdiečka, kocky a pod.
FOTO: droetker
—————