06.05.2015 20:16

Metro rezy

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Múčnik pre veľkú rodinu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 3 bielky
  • 3 žĺtky
  • 250 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
Na krém:
  • 200 g zmäknutého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 lyžice rumu

 

Na ozdobenie:
  • 2 balíčky fondánu
  • 2 balíčky tmavej polevy

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny a krátko zašľaháme smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom vareškou vmiešame do peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 30 minút.
  2. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu krému vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame rum.
  4. Korpus nakrájame na 40 kusov (asi 7 x 4 cm).
  5. Fondán pomocou valčeka vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm. Nožom plát nakrájame na pruhy široké 6 cm.
  6. Každý kus korpusu pomocou noža potrieme krémom po všetkých štyroch dlhších stranách a obalíme fondánovým plátom. Zvyšok plátu odkrojíme a spoje zľahka pritlačíme k sebe. Zvyšný fondán znovu spojíme a opäť vyvaľkáme.
  7. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a konce rezov postupne namáčame po oboch stranách do polevy. Naukladáme na papier na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť.

 

TIPY:
  • Ak sa fondán pri vaľkaní lepí, zľahka ho podsypávame práškovým cukrom alebo škrobom.
  • Krém môžeme nahradiť vanilkovou krémovou náplňou pripravenou podľa návodu na obale s maslom.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada