13.12.2015 16:18

Medové koláčiky

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Silná chuťová štvorka - medové koláčiky s čokoládovou polevou a orechom i mandľou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 250 g tekutého medu
  • 125 g rozpusteného masla alebo margarínu
  • 2 vajcia
  • nastrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 375 g hladkej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
  • 2 zarovnané lyžice preosiateho kakaa
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 100 g hrozienok
  • 2 lyžice mlieka
  • 100 g mandľových plátkov
Na potretie a ozdobenie:
  • 5 zarovnaných lyžíc marhuľového džemu
  • 2 balíčky tmavej alebo svetlej polevy
  • zmes orechov

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme med s maslom, vajcami a citrónovou kôrou elektrickým
  2. ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a šľaháme krátko na strednom stupni. Opatrne vareškou vmiešame oriešky a hrozienka.
  3. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Potrieme mliekom a posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme asi 20 minút.
  4. Horúci koláč potrieme džemom a necháme vychladnúť.
  5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a koláč polevou potrieme. Dozdobíme orechmi a polevu necháme stuhnúť.

 

TIPY:
  • Marhuľový džem na potretie môžeme tiež krátko rozmixovať ponorným mixérom.
  • Medové koláčiky dôkladne zabaľte a nechajte niekoľko dní odležať, aby sa úplne rozvinula aróma.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada