04.11.2017 18:47
Medová hruška
Varenie – recepty – Zelenina a ovocie
Džem z hrušiek pripravený s ananásovým džúsom.
Ingrediencie:
700 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kocky)
- 100 ml 100% ananasového džúsu
- 1 balíček želírovacieho cukru so stéviou
Príprava:
- Na prípravu džemu zmiešame v hrnci nakrájané hrušky s džúsom. Pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
FOTO: droetker
—————