04.11.2017 18:47

Medová hruška

Varenie – recepty – Zelenina a ovocie

 

Džem z hrušiek pripravený s ananásovým džúsom.

 

Ingrediencie:
  • 700 g hrušiek (olúpaných a nakrájaných na malé kocky)
  • 100 ml 100% ananasového džúsu
  • 1 balíček želírovacieho cukru so stéviou
Príprava:
  1. Na prípravu džemu zmiešame v hrnci nakrájané hrušky s džúsom. Pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Na tanierik kvapneme 1-2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada