01.03.2023 11:28

McCain receptové inšpirácie pre vaše kulinárske dobrodružstvá

Varenie - Príprava jedál

 

Určite súhlasíte, že skvelé jedlo má byť pripravené s láskou. Najmä, ak ide o našich blízkych. Už dávno však neplatí, že by ste kvôli výborným pochúťkam mali stráviť hodiny v kuchyni. S McCain výrobkami určenými na prípravu pečením v rúre a chutnými nápadmi na rodinné recepty strávite v kuchyni minimum času a zároveň sa budú na vaše kulinárske umenie spievať ódy! A čo s ušetreným časom? Strávte ho so svojimi blízkymi. Veď to sú tie najcennejšie chvíle.

 

Prinášame recepty, ktoré pre McCain vytvorili šikovné foodblogerky Barbora Říhová Rebarbora’s kitchen (@rebarboras_kitchen) a Svatava Coolinářka Vašková (@svatavacoolinarka). Objavte recepty pre detskú radosť so zemiakovými smajlíkmi Smiles, nápady na jedlá ako stvorené pre rodinné oslavy s elegantnými zemiakmi Golden Wedges Original a jednoduché a zároveň chutné recepty na večeru či obed cez týždeň s obľúbenými hranolčekmi-vlnkami 1.2.3 Fries Crinkle. Všetky tri McCain zemiakové dobroty sú pripravené z prvotriednych zemiakov a pripravujú sa pečením v rúre bez pridania oleja. Vyskúšajte ich v nových receptoch!

 

Kuracie nugetky s jogurtovým dipom a Smiles

McCain x Barbora Říhová - Rebarbora’s kitchen

Nugetky:
  • 2 ks kuracích pŕs nakrájaných na nugetky
  • 110 g hladkej múky
  • 125 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • soľ, čerstvo mleté korenie
  • 1 čajová lyžička ghee
  • McCain Smiles
Jogurtový dip:
  • hustý biely jogurt
  • kvalitný sladký kečup
  • TIP: kečup môžete nahradiť bylinkami, napríklad pažítkou
  • soľ, čerstvo mleté korenie
  • podľa chuti - bylinky alebo cesnak
Postup:
  • Na pečenie Smiles predhrejte rúru na 200 °C.
  • Najprv pripravte cestíčko. V mlieku rozšľahajte vajcia, potom pridajte múku zmiešanú s paprikou, pridajte štipku soli a korenie podľa chuti a vytvorte hustejšie cestíčko.
  • Smiles poukladajte v jednej vrstve na plech a vložte do vyhriatej rúry.
  • Kuracie kúsky osoľte, prípadne okoreňte a namáčajte v cestíčku. Ihneď smažte na rozpálenom tuku, ideálne na ghee. Po usmažení ich poukladajte na papierovú utierku, ktorá vsiakne tuk.
  • Na prípravu dipu zmiešajte jogurt s kečupom, štipkou soli a korenia a podľa chuti aj s prelisovaným alebo pečeným cesnakom.
  • Nugetky podávajte s dozlatista pečenými Smiles, zeleninovým šalátom a dipom.

 

Rybie fašírky so Smiles

McCain x Svatava Coolinářka Vašková

Fašírky:
  • 3/4 bieleho rožku alebo žemle
  • cca 30 ml mlieka
  • 1 filet (cca 400 g) bielej ryby bez kostí (napr. sumčeka afrického)
  • 1/2 jarnej cibuľky
  • štipka strúhanej citrónovej kôry
  • soľ
  • korenie
  • McCain Smiles
Avokádový dip:
  • 1 zrelé avokádo
  • soľ
  • limetková šťava
  • 3 cherry paradajky
Postup:
  • Predhrajte rúru na teplotu uvedenú na obale Smiles. Smiles poukladajte na plech a dajte piecť.
  • Biele pečivo nakrájajte na kocky a zalejte mliekom. Filet ryby bez kože nameľte alebo rozmixujte. Mleté rybie mäso dajte k pečivu s mliekom, pridajte nasekanú jarnú cibuľku, trošku nastrúhanej citrónovej kôry, soľ a čerstvo namleté korenie (v prípade malých detí môžete vynechať). Všetko zamiešajte, najlepšie rukami.
  • Zo zmesi vytvorte fašírky, ktoré z oboch strán opečte na mriežke grilu alebo grilovacej panvici.
  • Z avokáda, limetkovej šťavy, soli a cherry paradajok pripravte rozmixovaním jednoduchý avokádový dip.
  • Fašírky servírujte s McCain Smiles, pripravenými v rúre podľa návodu na obale a avokádovým dipom.

 

Belgický tatarák so zemiakmi Golden Wedges Original

McCain x Barbora Říhová - Rebarbora’s kitchen

  • McCain Golden Wedges Original
  • 300 g pravej alebo falošnej hovädzej sviečkovej
  • 1 lyžica kapar
  • 3 - 4 malé nakladané uhorky Cornichon
  • 1 šalotka
  • 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 - 2 lyžice hobliniek parmezánu
  • 1 - 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, čerstvo mleté korenie
Omáčka:
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 - 2 lyžice kvalitného kečupu
  • 2 - 3 lyžičky worchesterskej omáčky
  • pikantná omáčka - tabasco alebo chilli omáčka (množstvo podľa chuti)
  • soľ, čerstvo mleté korenie
Postup:
  • Mäso nameľte, prípadne „naškriabte“ nožom. Kapary aj uhorky nakrájajte na drobno, rovnako aj šalotku a petržlenovú vňať a všetko pridajte k mäsu. Pokvapkajte olivovým olejom, dochuťte soľou a korením a nakoniec vmiešajte hoblinky parmezánu. Tatarák vložte do chladničky a nechajte odležať.
  • Medzitým, čo sa tatarák chladí, pripravte v rúre zemiaky. Zemiaky Golden Wedges Original rozložte v jednej vrstve na plech a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte do zlatista, 18 - 20 minút podľa návodu na obale.
  • Na prípravu omáčky zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. 1 - 2 lyžice hotovej omáčky vmiešajte do tataráku, zvyšok nechajte ako dip na namáčanie.
  • Z nachystanej zeleniny pripravíme šalátik.
  • Belgický tatarák podávajte s čerstvo upečenými zemiakmi Golden Wedges Original, pikantnou omáčkou a zeleninovým šalátom.

 

Daniel na víne so zemiakmi Golden Wedges Original

McCain x Svatava Coolinářka Vašková

  • cca 700 g dančieho mäsa
  • 1 veľká mrkva
  • 1 veľká petržlen
  • 100 g slaniny alebo údeného bôčika
  • 1 cibuľa
  • 3 celé strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • ½ lyžičky nového korenia
  • ½ lyžičky borievok
  • vetvička čerstvého rozmarínu
  • vetvička čerstvého tymiánu
  • cce 250 ml suchého červeného vína
  • cca 250 ml hovädzieho vývaru
  • soľ
  • korenie
  • McCain Golden Wedges Original
  • nakladané brusnice
Postup:
  • Do veľkého hrnca dajte restovať na kocky nakrájanú slaninu. Keď začne púšťať tuk, pridajte kocky osoleného mäsa a to restujte zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Potom slaninu aj mäso z hrnca vyberte a na vypečenom tuku orestujte cibuľu, kocky mrkvy a petržlenu. Spoločne všetko smažte dozlatista.
  • Do hrnca k zelenine vráťte mäso a slaninu, pridajte všetko korenie, bylinky a celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, trochu čerstvo namletého korenia a všetko zalejte červeným vínom. Prilejte trochu vriacej vody alebo hovädzieho vývaru, tak aby bol obsah hrnca pod hladinou. Všetko varte asi hodinu v tlakovom hrnci.
  • 20 minút pred tým, ako bude mäso uvarené, upečte v rúre McCain zemiaky Golden Wedges Original podľa návodu na obale.
  • Keď je mäso mäkké, vyberte stonky byliniek a guličky korenia, prípadne dosoľte podľa chuti.
  • Podávajte s upečenými zemiakmi Golden Wedges Original a nakladanými brusnicami.

 

Pečený nakladaný hermelín s hranolčekmi 1.2.3 Fries Crinkle

McCain x Barbora Říhová - Rebarbora’s kitchen

  • 3 hermelíny
  • 1 hruška
  • 80 g parmskej šunky
  • 3 lyžice jemne nasekaných vlašských orechov
  • med
  • McCain hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle
Postup:
  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Hermelín pozdĺžne rozkrojte a zľahka potrite obe polovice medom (medu nedávajte veľa, vytekal by a pripaľoval by sa). Na jednu polovicu položte tenké plátky hrušky, posypte orechami, nakoniec vložte ešte 2 plátky sušenej šunky a prikryte druhou polovicou hermelínu. Opakujte.
  • Hermelíny zvonku málinko potrite olejom a zabaľte do alobalu.
  • Hranolčeky vysypte na plech a rozložte ich v jednej vrstve, nech sa neprekrývajú.
  • Spodný rošt v rúre nechajte na pekáčik s hermelínmi, na vyššiu priečku dajte plech s hranolčekmi a pečte podľa návodu na obale. Na posledných desať minút vložte do rúry aj hermelíny.
  • Hermelíny môžete tiež ľahko pripraviť na stolnom grile (prípadne v sendvičovači), zatiaľ čo sa budú hranolčeky piecť v rúre.
  • Hermelíny na tanieri ešte pokvapkajte tekutým medom a podávajte s hranolčekmi ihneď po upečení.

 

Kuracie prsia s ricottovou perinkou a hranolčekmi 1.2.3 Fries Crinkle

McCain x Svatava Coolinářka Vašková

  • 4 ks kuracích pŕs bez kože
  • cca 400 ml paradajkovej passaty
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžička ghee
  • 250 g ricotty
  • cca 80 g čerstvého baby špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 žĺtok
  • štipka muškátového orieška
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • McCain 1.2.3 Fries Crinkle
Postup:
  • Do jednoporciových zapekacích misiek vlejte paradajkovú passatu (do každej cca 100 ml), osoľte, okoreňte a posypte oreganom. Pečením sa neskôr vytvorí chutná omáčka.
  • V cedníku prúdom vriacej vody sparte špenát spoločne s nasekaným strúčikom cesnaku. Zvädnutý špenát nechajte úplne vychladnúť, vytlačte z neho vodu a nasekajte.
  • Ricottu dajte do misky, pridajte nasekaný špenát s cesnakom, žĺtok, muškátový oriešok a všetko zmiešajte a osoľte.
  • Kuracie prsia z oboch strán osoľte a okoreňte. Na ghee ho sprudka opečte z oboch strán, aby vo vnútri zostali surové. Takto pripravené mäso položte do zapekacích misiek na paradajkovú vrstvu.
  • Teraz na mäso naložte ricottovú zmes - približne jednu lyžicu. Zapekaciu misu s takto pripraveným mäsom a paradajkovou zmesou dajte piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20-30 minút. Spoločne s mäsom dajte do rúry piecť aj hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle.
  • Upečené mäso a hranolčeky servírujte spolu.

 

Pre viac informácií navštívte www.mccain.sk.

 

 

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada