02.12.2013 11:52
Mäsový šalát s fazuľou
Varenie – Recepty – Studený bufet
Hovädzie mäso s fazuľou a zeleninou zaliate marinádou.
Ingrediencie:
200 g pečeného alebo duseného hovädzieho mäsa
- 200 g uvarenej alebo sterilizovanej bielej fazule
- 2 kyslé uhorky
- 1 cibuľa
- 100 ml oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- worcesterská omáčka
- ocot
- práškový cukor
- nálev z uvarenej fazule
- šťava z tepelne pripraveného mäsa
Príprava:
Vychladnuté hovädzie mäso zbavíme šliach a pokrájame na kocky. Pridáme bielu fazuľu a pokrájané uhorky a cibuľu. Olej zmiešame s trochou vývaru alebo nálevu z fazule, so šťavou z pečeného alebo duseného mäsa, s mletým čiernym korením, s octom, s worcesterskou omáčkou, so soľou a s trochou cukru na marinádu, ktorou polejeme šalát, zľahka premiešame a dáme do chladničky na 3 až 4 hodiny.
—————