30.03.2013 11:29

Mäsové lekno

Varenie - Recepty – Mäso a ryby

 

Efektný tvar mäsovej gule s vajíčkom môže byť zaujímavým veľkonočným pohostením.

 

Ingrediencie:
  • 300 g mäsa (bravčové, hovädzie alebo teľacie)   
  • soľ    
  • mleté čierne korenie   
  • 4 vajcia   
  • olej

 

Príprava:

Štyri rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Do každého zabalíme natvrdo uvarené vajce tak, aby sa všetky okraje mäsa prekrývali len na jednej strane vajíčka. Získame tak tvar gule, ktorú obtočíme viackrát bielou niťou. Mäso opražíme na oleji, podlejeme vodou, osolíme a podusíme domäkka. Hotové mäsové gule zbavíme nite a rozkrojíme do kríža tak, aby sme spodok nechali spojený. Mäsové lekno podávame so zemiakovou kašou alebo ním ozdobíme studenú misu.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada