Marinovaná srňacina
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Divina je chutnejšia po marinovaní, rovnako dusené srnčie rezne.
Ingrediencie:
750 g srnčieho mäsa zo stehna alebo z chrbta
- 2 väčšie cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- 60 g masti
- 1 cibuľa
- lyžička hladkej múky
Príprava:
Mäso (srňacie alebo aj jelenie) umyjeme, odblaníme a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme. Potom ich ukladáme do hlbšej misky vrstvovito s pokrájanou cibuľou, mletým čiernym korením a soľou. Posledná vrchná vrstva je cibuľa, soľ a korenie. Mäso zaťažíme a zakryjeme a necháme ho niekoľko dní v chlade uležať. Rezne potom vyberieme, cibuľu odstránime a dáme ich na masť, na ktorej sme spenili čerstvo pokrájanú cibuľu. Z oboch strán ich opečieme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka. Mäkké rezne vyberieme, do šťavy pridáme lyžičku múky, trochu opražíme, zalejeme vodou, povaríme a precedenú šťavu podávame v osobitnej miske. Mäso servírujeme s ryžou alebo so zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.
—————