11.11.2014 08:24

Marinovaná srňacina

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Divina je chutnejšia po marinovaní, rovnako dusené srnčie rezne.

 

Ingrediencie:
  • 750 g srnčieho mäsa zo stehna alebo z chrbta     
  • 2 väčšie cibule     
  • soľ   
  • mleté čierne korenie    
  • 60 g masti  
  • 1 cibuľa   
  • lyžička hladkej múky
Príprava:

Mäso (srňacie alebo aj jelenie) umyjeme, odblaníme a pokrájame na rezne, ktoré naklepeme. Potom ich ukladáme do hlbšej misky vrstvovito s pokrájanou cibuľou, mletým čiernym korením a soľou. Posledná vrchná vrstva je cibuľa, soľ a korenie. Mäso zaťažíme a zakryjeme a necháme ho niekoľko dní v chlade uležať. Rezne potom vyberieme, cibuľu odstránime a dáme ich na masť, na ktorej sme spenili čerstvo pokrájanú cibuľu. Z oboch strán ich opečieme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka. Mäkké rezne vyberieme, do šťavy pridáme lyžičku múky, trochu opražíme, zalejeme vodou, povaríme a precedenú šťavu podávame v osobitnej miske. Mäso servírujeme s ryžou alebo so zemiakmi a so šalátom z čerstvej zeleniny.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada