08.07.2015 18:36
Marhuľový džem s mangom
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Marhuľový džem s príchuťou manga.
Ingrediencie:
1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
- 350 g manga olúpaného a nakrájaného na malé kúsky
- 300 ml karotkovej šťavy
- 1 balenie Želírovacieho cukru Super 3:1
Príprava:
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame marhule s mangom. Pridáme karotkovú šťavu a Super želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Na tanierik kvapneme 1–2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: 50 ml karotkovej šťavy môžeme nahradiť 50 ml marhuľového likéru.
FOTO: droetker
—————