01.08.2014 10:52

Marhuľový džem s levanduľou

Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie

 

Zaujímavý džem s príchuťou levandule, ktorý môžeme pripraviť z marhúľ i z nektariniek.

 

Ingrediencie:
  • 1 kg marhúľ očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 4 zarovnané lyžičky čerstvých levanduľových kvietkov
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1
  • 350 g cukru
Príprava:

Do veľkého hrnca vložíme marhule a levanduľové kvietky. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tipy:
  • Miesto čerstvých levanduľových kvietkov môžeme použiť 2 lyžičky sušených kvietkov.
  • Použitím levandule sa trvanlivosť džemu skráti, vydrží nám maximálne 4 mesiace.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada