01.08.2014 10:39
Marhuľovo-paprikové čatní
Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie
Táto okorenená zmes z papriky a marhúľ dodá každému grilovaniu šmrnc.
Ingrediencie:
4 lyžice olivového oleja
- 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
- 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
- 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
- 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
- 2 lyžičky nasekaného tymianu
- 100 ml octu
- 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
- asi 2 ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čerstvo namletého korenia
- 1 balíček Pomôcky na konzervovanie
Príprava:
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tipy:
- Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
- Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použime radšej gumené rukavice.
FOTO: droetker
—————