01.08.2014 10:39

Marhuľovo-paprikové čatní

Varenie – Recepty - Zelenina a ovocie

 

Táto okorenená zmes z papriky a marhúľ dodá každému grilovaniu šmrnc.

 

Ingrediencie:
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
  • 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
  • 1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
  • 2 čili papričky očistené a nasekané najemno
  • 2 lyžičky nasekaného tymianu
  • 100 ml octu
  • 1 balenie želírovacieho cukru Extra 2:1
  • asi 2 ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky čerstvo namletého korenia
  • 1 balíček Pomôcky na konzervovanie
Príprava:

Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.

Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tipy:
  • Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
  • Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použime radšej gumené rukavice.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada