07.12.2014 08:47

Marcipánové toliare

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Chutné pečivo s príchuťou marcipánu, mandlí a vlašských orechov.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balíček marcipánu
  • 350 g hladkej múky
  • na špičku noža kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • ½ lyžičky mandľovej arómy
  • 150 g kyslej smotany
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na ozdobu:

  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 250 g vlašských orechov

 

Príprava:

Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm). Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky. Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 10 minút. Toliare necháme vychladnúť.

 

TIPY:

  • Vlašské orechy môžeme nahradiť iným druhom orieškov.
  • V dobre uzavretej nádobe môžeme toliare uchovávať 3 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada