18.03.2016 11:36

Marcipánové rožteky

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Rožteky z kysnutého cesta s marcipánovou náplňou a tmavou polevou.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 25 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 75 g rozpusteného masla
  • 2 vajcia
Na náplň:
  • 1 balíček marcipánu
  • 1 balíček tmavej polevy  

 

Na potretie:
  • 1 lyžica mlieka

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 35 cm. Marcipán vyvaľkáme rovnakým spôsobom na kruh s takým istým priemerom ako cesto, položíme na cesto a nakrájame na 16 rovnako veľkých dielov. Po obvode kruhu nastrúhame polevu. Každý kúsok zarolujeme smerom k špičke. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby špička rožteka bola dolu. Rožteky potrieme pomocou štetca alebo pierka mliekom. Vložíme do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
  3. Rožteky necháme vychladnúť. Môžeme podávať vlažné.

TIP: Namiesto hotovej tmavej polevy môžeme použiť aj svetlú..

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada