18.05.2013 18:49

Marcipánová bábovka s čerešňami

Varenie – Recepty – Múčniky

 

Jarná verzia bábovky s prvým ovocím sezóny – s čerešňami.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 400 g čerešní
  • 150 g marcipánu
  • 200 g hladkej múky
  • 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • štipka soli
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 vajcia
  • 150 ml oleja
  • 75 ml perlivej vody
Na posypanie:

2 zarovnané lyžice práškového cukru

 

Príprava:

Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky. V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu imytých a odstopkovaných čerešní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok ovocia. Vložíme do rúry predhriatej  na 180°C a pečieme 60 minút. Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.

 

TIP: Bábovka veľmi dobre chutí aj poliata svetlou čokoládovou polevou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada