Marcipánová bábovka s čerešňami
Varenie – Recepty – Múčniky
Jarná verzia bábovky s prvým ovocím sezóny – s čerešňami.
Ingrediencie:
Na cesto:
400 g čerešní
- 150 g marcipánu
- 200 g hladkej múky
- 2 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 200 g cukru
- štipka soli
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 vajcia
- 150 ml oleja
- 75 ml perlivej vody
Na posypanie:
2 zarovnané lyžice práškového cukru
Príprava:
Na prípravu cesta necháme višne dobre odkvapkať na sitku. Marcipán nakrájame na malé kocky. V mise premiešame múku a kypriaci prášok, pridáme marcipánové kocky, cukor, soľ, vanilínový cukor, vajcia, olej a vodu. Šľaháme elektrickým ručným šľahačom krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni asi 2 minúty, kým nevznikne hladké cesto. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, uhladíme povrch a rovnomerne naň rozložíme polovicu imytých a odstopkovaných čerešní. Zalejeme zvyšným cestom a pridáme zvyšok ovocia. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 60 minút. Formu vyberieme z rúry a asi po 10 minútach bábovku vyklopíme na kuchynskú mriežku. Necháme vychladnúť a podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
TIP: Bábovka veľmi dobre chutí aj poliata svetlou čokoládovou polevou.
FOTO: droetker
—————