Mandľové kakaové hviezdičky
Varenie – Recpety – Múčniky a dezerty
Hviezdičky z kakaového cesta s príchuťou mandlí ako alternatíva vianočného pečiva.
Ingrediencie:
3 bielky
- 250 g preosiateho práškového cukru
- ½ lyžičky mandľovej arómy mandľovej
- 300 g mletých mandlí
- 25 g preosiateho kakaa
- 1 balíček tmavej polevy tmavej
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľaháme cukor a arómu. Odoberieme 5 lyžíc snehu na potretie hviezdičiek. Mandle zmiešame s kakaom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do snehu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme hviezdičky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Hviezdičky potrieme pomocou lyžičky snehom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 140 °C a pečieme asi 15 minút. Potom necháme hviezdičky vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a hviezdičky ozdobíme.
Tipy:
- 20 g práškového cukru môžeme nahradiť 1 balíčkom škoricového cukru.
- V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 2 týždne.
FOTO: droetker
—————