26.11.2014 09:45

Mandľové kakaové hviezdičky

Varenie – Recpety – Múčniky a dezerty

 

Hviezdičky z kakaového cesta s príchuťou mandlí ako alternatíva vianočného pečiva.

 

Ingrediencie:
  • 3 bielky
  • 250 g preosiateho práškového cukru
  • ½ lyžičky mandľovej arómy mandľovej
  • 300 g mletých mandlí
  • 25 g preosiateho kakaa
  • 1 balíček tmavej polevy tmavej
Príprava:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľaháme cukor a arómu. Odoberieme 5 lyžíc snehu na potretie hviezdičiek. Mandle zmiešame s kakaom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do snehu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme hviezdičky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Hviezdičky potrieme pomocou lyžičky snehom. Vložíme do rúry predhriatej rúry na 140 °C a pečieme asi 15 minút. Potom necháme hviezdičky vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a hviezdičky ozdobíme.

 

Tipy:
  • 20 g práškového cukru môžeme nahradiť 1 balíčkom škoricového cukru.
  • V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 2 týždne.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu