Mandľová bábovka
Varenie – Recepty - Múčniky
Bábovka jako od babičky, ktorou nadchnete každú návštevu.
Ingrediencie:
Na cesto:
4 žĺtky
- 50 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 4 lyžice oleja
- 3 balíčky karamelového pudingu
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 4 bielky
Na poliatie:
- 50 g cukru
- 100 ml vody
- 50 ml smotany na šľahanie
- 15 g masla
- štipku soli
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Na posypanie:
- 50 g mandlí
- 50 g sušienok
- 1 lyžica masla
- 50 g hrozienok
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Príprava:
Najprv vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Pridáme puding a kypriaci prášok a vyšľaháme a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a při 160°C pečieme asi 40 minút. Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu. Potom nasekáme najemno mandle a sušienky a opečieme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a citrónovú šťavu. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.
FOTO: droetker
—————