15.12.2012 17:23

Mandľová bábovka

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Bábovka jako od babičky, ktorou nadchnete každú návštevu.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 4 žĺtky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 3 balíčky karamelového pudingu
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 bielky
Na poliatie:
  • 50 g cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 15 g masla
  • štipku soli
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
 
Na posypanie:
  • 50 g mandlí
  • 50 g sušienok
  • 1 lyžica masla
  • 50 g hrozienok
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

 

Príprava:

Najprv vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Pridáme puding a kypriaci prášok a vyšľaháme a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a při 160°C pečieme asi 40 minút. Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu. Potom nasekáme najemno mandle a sušienky a opečieme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a citrónovú šťavu. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada