08.07.2015 18:40

Malinový topping s granátovým jablkom

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Tento topping je dôkazom, že ku granátovému jablku sa skvele hodia maliny.

 

Ingrediencie:
  • 600 g očistených malín
  • 2 granátové jablká
  • 1 kg cukru
  • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1
  • šťava z 1 citróna
Príprava:
  1. Na prípravu toppingu vložíme do veľkého hrnca maliny. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a pridáme vylúpané zrniečka granátových jabĺk. Pridáme obsah balenia Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  2. Pridáme zvyšok cukru a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve prevareného toppingu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
  3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

Tip: Hodí sa na čerstvé pečivo, vianočku alebo ohriaty na zmrzlinový pohár. Ak chceme mať topping bez zrniečok, po rozmixovaní ho precedíme.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada