22.06.2014 06:03
Malinový džem s čokoládou
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Ingrediencie:
100 g horkej čokolády
- 1 kg malín
- 1 balíček Gelfixu Super 3:1
- 350 g cukru
- kyselina citrónová
Príprava:
- Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.
FOTO: droetker
—————