22.06.2014 06:03

Malinový džem s čokoládou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Ingrediencie:
  • 100 g horkej čokolády
  • 1 kg malín
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1
  • 350 g cukru
  • kyselina citrónová
Príprava:
  • Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Do väčšieho hrnca vložíme maliny. Obsah balíčka Gelfix Super 3:1 zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  • Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Pridáme čokoládu a za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 až 2 lyžičky práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané lyžičky kyseliny citrónovej. 
  • Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

 

TIP: Pridaním čokolády sa skráti doba trvanlivosti džemu na 6 mesiacov.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada