13.03.2016 09:46

Makové buchty

Varenie – Recepty – Studený bufet

 

Ak ste zabudli na tradičné makové buchty, môžete si ich vyskúšať.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • štipka soli
  • 75 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 75 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
Na náplň:
  • 150 g mletého maku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 50 g hrozienok

 

Na potretie:
  • 100 g rozpusteného masla
  • 1 balíček vanilkového cukru

 

Príprava:
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
  2. Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mak s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a hrozienka, krátko povaríme a necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát (asi 30 x 40 cm) a nakrájame na 12 rovnakých dielov.
  4. Do stredu každého dielu nanesieme náplň. Okraje cesta spojíme stlačením a prenesieme na vymastený plech spojenou časťou nadol. Povrch buchiet potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme vanilkovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme asi 35 minút.
  5. Buchty necháme vychladnúť.

 

TIP: Buchty môžeme pripraviť napr. s jablkovou alebo tvarohovou náplňou.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Diskusia k článku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada