14.05.2017 17:30
Májové srdiečka pre zamilovaných
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Bezé je ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre.
Ingrediencie:
Na bezé:
3 bielky
- 200 g cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- gélová potravinárska červená farba
Príprava:
- Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do rúry predhriatej na 90 °C a sušíme asi 2 hodiny.
- Srdiečka necháme vychladnúť.
- Uchovávame v suchu.
TIP: Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.
FOTO: droetker
—————