14.05.2017 17:30

Májové srdiečka pre zamilovaných

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Bezé je ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre.

 

Ingrediencie:
Na bezé:
  • 3 bielky
  • 200 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • gélová potravinárska červená farba

 

Príprava:
  1. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do rúry predhriatej  na 90 °C a sušíme asi 2 hodiny.
  2. Srdiečka necháme vychladnúť.
  3. Uchovávame v suchu.

 

TIP: Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada