16.06.2012 11:19

Maďarská slepačia polievka

Varenie – Recepty – Polievky

 

Silný mäsový vývar, ktorý môžeme ochutiť aj štipľavou mletou červenou paprikou, ak máme radi ostrejšie jedlá.

 

Ingrediencie:
  • polovica menšej sliepky  
  • 250 g hovädzieho mäsa  
  • 1 hovädzia kosť  
  • 200 g miešanej koreňovej zeleniny   
  • 2 listy hlávkovej kapusty  
  • 1 zelená paprika  
  • 80 g čerstvých húb 
  • 1 rajčiak  
  • polovica menšieho karfiolu     
  • 80 g zeleného hrášku   
  • 5 fazuľkových strukov   
  • 1 cibuľa   
  • mletá červená paprika    
  • celé čierne korenie   
  • soľ 
  • pažítka

 

Príprava:

Očistenú sliepku, hovädzie mäso a kosť dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a zakryté pokrievkou pomaly varíme, kým nezačne voda vrieť. Po hodine pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, kapustové listy, karfiol, hrášok, huby, fazuľkové struky, rajčiak, očistenú cibuľu a papriku. Ochutíme mletou červenou paprikou, korením a soľou a varíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne. Polievku potom precedíme a mäso pokrájame na kúsky. Polievku podávame s rezancami, kúskami mäsa a posekanou pažítkou.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada