12.11.2011 18:26

Lokše s makom

Varenie - Recepty - Múčniky

 

Tradičná lokša, tentoraz nie na slano, ale sladká a navyše maková.

 

Ingrediencie:
  • 700 g uvarených pretlačených zemiakov
  • soľ
  • 300 g hladkej múky
  • 50 g roztopeného masla
  • slivkový lekvár
  • 100 g zomletého maku
  • 100 g práškového cukru

 

Príprava:

K pretlačeným zemiakom pridáme štipku soli a múku a vymiesime hladké cesto. Na doske posypanej múkou cesto upravíme na dlhý šúľok, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky. Každý potom vyvaľkáme na lokšu, ktorú na rozohriatom sporáku alebo platničke upečieme. Upečené lokše pomastíme roztopeným maslom, potrieme lekvárom, posypeme makom a práškovým cukrom a stočíme.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada