10.11.2012 18:34

Limetkové muffiny s makom

Varenie – Recepty – Múčniky

  

Muffiny zase trochu inak. Tentoraz s makom a príchuťou limetky.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 100 g cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 vajce
  • 300 g hladkej múky
  • 3 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 75 ml smotany na šľahanie
  •  kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
  • 250 g mletého maku
  • 100 ml mlieka
Na polevu:
  • 150 g práškového cukru
  • šťava z 1 limetky
Na ozdobu:
  • 1 balenie guľôčok strieborných/bielych

 

Príprava:

Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko. Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada