Limetkové muffiny s makom
Varenie – Recepty – Múčniky
Muffiny zase trochu inak. Tentoraz s makom a príchuťou limetky.
Ingrediencie:
Na cesto:
200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 100 g cukru
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 vajce
- 300 g hladkej múky
- 3 zarovnané lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 75 ml smotany na šľahanie
- kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
- 250 g mletého maku
- 100 ml mlieka
Na polevu:
- 150 g práškového cukru
- šťava z 1 limetky
Na ozdobu:
- 1 balenie guľôčok strieborných/bielych
Príprava:
Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko. Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.
FOTO: droetker
—————