Likér z višní
Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie
Višňový likér poteší chuťovo i vôňou aj v chladnejších mesiacoch roka.
Ingrediencie:
2 l višňovej šťavy (asi z 2,5 kg odkôstkovaných višní)
- 500 ml vody
- 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
- 700 ml vodky
Príprava:
Z višní pomocou odšťavovacieho hrnca získame 2 l šťavy. Vanilkový struk rozkrojíme. Dreň vyškriabeme pomocou tupej strany noža. Vanilkový struk rozkrojíme na 6 dielov. Do veľkého hrnca nalejeme odmeranú šťavu, vodu, vanilkovú dreň a vanilkový struk. Vmiešame Extra želírovací cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Vmiešame vodku a necháme trochu vychladnúť. Likér naplníme do fliaš, do každej fľaše vložíme kúsok vanilkového struku a uzatvoríme. Fľaše odložíme do chladničky. Pred podávaním pretrepeme.
TIP: Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.
FOTO: droetker
—————