22.06.2013 10:58

Likér z višní

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Višňový likér poteší chuťovo i vôňou aj v chladnejších mesiacoch roka.

 

Ingrediencie:
  • 2 l višňovej šťavy (asi z 2,5 kg odkôstkovaných višní)
  • 500 ml vody
  • 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
  • 700 ml vodky

 

Príprava:

Z višní pomocou odšťavovacieho hrnca získame 2 l šťavy. Vanilkový struk rozkrojíme. Dreň vyškriabeme pomocou tupej strany noža. Vanilkový struk rozkrojíme na 6 dielov. Do veľkého hrnca nalejeme odmeranú šťavu, vodu, vanilkovú dreň a vanilkový struk. Vmiešame Extra želírovací cukor. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme minimálne 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Vmiešame vodku a necháme trochu vychladnúť. Likér naplníme do fliaš, do každej fľaše vložíme kúsok vanilkového struku a uzatvoríme. Fľaše odložíme do chladničky. Pred podávaním pretrepeme.

 

TIP: Likér môžeme pripraviť aj z čerstvých alebo mrazených ríbezlí.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada