01.07.2016 11:40

Letný dezert z ríbezlí

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Z letného ovocia si môžeme pripraviť ľahký dezert, platí to aj pre ríbezle.

 

Ingrediencie:
  • 2 vaječné bielky
  • 150 g práškového cukru
  • 250 g ríbezľových bobúľ
Príprava:
  • Najskôr vyšľaháme bielky. Potom postupne pridávame cukor a šľaháme do stuhnutia.
  • Očistené ríbezle rozmixujeme na hladké pyré.
  • Napokon do bielkového sladkého snehu pridáme ríbezľové pyré a dobre premiešame. Podávame vo vysokých pohároch a môžeme pridať aj trochu šľahačky a pár bobúľ ovocia.

 

TIP: Podobne si môžeme pripraviť dezert aj z jahôd, malín, čučoriedok a černíc.

 

FOTO: www.pixabay.com

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada