07.09.2012 10:23
Letné truffle
Varenie – Recepty – Múčniky
Jahodovo-pudingové truffle je potešením nie len pre žalúdok, ale aj pre oči.
Ingrediencie:
200 g čerstvých umytých jahôd
- 20 ks detských piškót
- 1 balíček pudingu s jahodovou príchuťou
- 500 ml mlieka
- 40 g cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček vanilínového cukru
- 50 g mandľových lupienkov
Príprava:
Najprv nakrájame jahody na štvrtky a rozdelíme spoločne s piškótami do pohárov. Puding uvaríme s cukrom a mliekom podľa návodu na obale a zalejeme ním jahody a piškóty. Necháme vychladnúť. Smotanu ušľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme povrch pohárov. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami opraženými na teflonovej panvici bez tuku.
FOTO: droetker
—————