Lančmít v alobale
Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá
Lacná a chutná pochúťka z lančmítu, jednoduchá na prípravu, realizovať sa dá aj v prírode.
Ingrediencie:
400 g lančmítu v konzerve
- 4 zelené papriky
- 4 zrelé rajčiaky
- 30 g údenej slaniny
- 2 cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- masť alebo olej
- alobal
Príprava:
Lančmít vyberieme z konzervy tak, že ju otvoríme na oboch stranách a celý obsah vytlačíme na dosku. Potom ho pokrájame na rezance a dáme do misky. Pridáme očistené a pokrájané papriky a rajčiaky, nadrobno posekané cibule a na malé prúžky pokrájanú slaninu. Zmes okoreníme a osolíme a premiešame. Rozdelíme na niekoľko porcií a každú uložíme na vymastený alobal. Zabalíme tak, aby nevytekala šťava a dáme piecť do pahreby. Jedlo však môžeme pripraviť aj klasicky v rúre. Na prípravu stačí asi 15 minút, v pahrebe o trochu viac. Podávame s chlebíkom alebo varenými či v pahrebe upečenými zemiakmi.
—————