13.07.2012 10:04

Lančmít v alobale

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Lacná a chutná pochúťka z lančmítu, jednoduchá na prípravu, realizovať sa dá aj v prírode.

 

Ingrediencie:
  • 400 g lančmítu v konzerve    
  • 4 zelené papriky   
  • 4 zrelé rajčiaky  
  • 30 g údenej slaniny   
  • 2 cibule  
  • soľ  
  • mleté čierne korenie   
  • masť alebo olej    
  • alobal

 

Príprava:

Lančmít vyberieme z konzervy tak, že ju otvoríme na oboch stranách a celý obsah vytlačíme na dosku. Potom ho pokrájame na rezance a dáme do misky. Pridáme očistené a pokrájané papriky a rajčiaky, nadrobno posekané cibule a na malé prúžky pokrájanú slaninu. Zmes okoreníme a osolíme a premiešame. Rozdelíme na niekoľko porcií a každú uložíme na vymastený alobal. Zabalíme tak, aby nevytekala šťava a dáme piecť do pahreby. Jedlo však môžeme pripraviť aj klasicky v rúre. Na prípravu stačí asi 15 minút, v pahrebe o trochu viac. Podávame s chlebíkom alebo varenými či v pahrebe upečenými zemiakmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada