30.12.2017 15:15

Lahôdkový sendvič

Varenie - Recepty - Studený bufet

 

Slaná maškrta s chuťou syra a šunky, ktorou nepohrdne ani najväčší labužník. Výborná k vínu.

 

Ingrediencie:
  • 1 sendvič    
  • 150 g šunkovej peny   
  • 100 g šunky    
  • 30 g kápie    
  • 2 vajcia   
  • 2 väčšie kyslé uhorky  
  • 300 g tvrdého syra    
  • 100 g smotanového syra   
  • 100 g masla  
  • soľ   
  • mleté čierne korenie   
  • zelená petržlenová vňať

 

Príprava:

Zo sendviča odkrojíme kraje a z obidvoch pomocou lyžice vyberieme striedku. Šunku, polovicu syra, uhorky i kapiu nakrájame na menšie kúsky a petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Všetky tieto ingrediencie zmiešame so šunkovou penou na kompaktnú hmotu, ktorú osolíme i okoreníme. Nakoniec ešte primiešame natvrdo uvarené a pokrájané vajcia. Vydlabané telo sendviča postupne z oboch strán smerom do stredu naplníme plnkou. Potom i maslo vymiešame so smotanovým syrom a zmes natrieme na povrch sendviča. Napokon ho obalíme v nastrúhanom zvyšnom syre, opatrne zabalíme do alobalu, no nie natesno, aby sme nepoškodili syrový obal. V chlade ho necháme do nasledujúceho dňa a potom ho ostrým nožom nakrájame na plátky.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada