28.05.2013 10:19

Kysnuté koláčiky s tvarohovým pudingom

Varenie – Recepty - Múčniky

 

Kysnuté koláčiky s pudingovou a tvarohovou náplňou sú výborným múčnikom pre veľkých i malých maškrtníkov.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 1 balenie buchiet jako polotovaru
  • 260 ml vlažnej vody
  • 120 ml oleja
Na náplň:
  • 1 balíček zlatého klasu
  • 300 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 250 g mäkkého polotučného tvarohu
Na ozdobu a posypanie:
  • 50 g nasekaných nesolených pistácií
  • 300 g nakrájaného ovocia (slivky, marhule)
  • 1 vajce na potretie cesta
  • 2 zarovnané lyžice práškového cukru

 

Príprava:

Na koláčiky pripravíme cesto na buchty s vodou a olejom podľa návodu na obale. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 24 dielikov, rozvaľkáme na výšku asi 1 cm a z každého dielika vytvarujeme guľôčku. Pomocou dna pohára z guľôčky vytvarujeme placku s vyšším okrajom. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml), cukrom (30 g) a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh a vymiešame dohladka. Náplňou naplníme stredy koláčikov, povrch ozdobíme kúskami ovocia, posypeme pistáciami a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Koláčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 20 až 25 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada