Kysnuté koláčiky s tvarohovým pudingom
Varenie – Recepty - Múčniky
Kysnuté koláčiky s pudingovou a tvarohovou náplňou sú výborným múčnikom pre veľkých i malých maškrtníkov.
Ingrediencie:
Na cesto:
1 balenie buchiet jako polotovaru
- 260 ml vlažnej vody
- 120 ml oleja
Na náplň:
- 1 balíček zlatého klasu
- 300 ml mlieka
- 30 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 250 g mäkkého polotučného tvarohu
Na ozdobu a posypanie:
- 50 g nasekaných nesolených pistácií
- 300 g nakrájaného ovocia (slivky, marhule)
- 1 vajce na potretie cesta
- 2 zarovnané lyžice práškového cukru
Príprava:
Na koláčiky pripravíme cesto na buchty s vodou a olejom podľa návodu na obale. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 24 dielikov, rozvaľkáme na výšku asi 1 cm a z každého dielika vytvarujeme guľôčku. Pomocou dna pohára z guľôčky vytvarujeme placku s vyšším okrajom. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml), cukrom (30 g) a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh a vymiešame dohladka. Náplňou naplníme stredy koláčikov, povrch ozdobíme kúskami ovocia, posypeme pistáciami a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Koláčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 20 až 25 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.
FOTO: droetker
—————