14.05.2017 17:38

Kvetinová Pavlova

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty

 

Ľahký snehový múčnik so šľahačkou a ovocím, pripravuje sa z bielkov, cukru, škrobu a octu. Múčnik je pomenovaný po ruskej primabaleríne Anne Pavlovej.

 

Ingrediencie:
Na bezé:
  • 4 bielky
  • 220 g práškového cukru
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžičky Solamylu - jemného kukuričného škrobu
  • gélová potravinárska červená farba
  • gélová potravinárska žltá farba

 

Na ozdobenie:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu
  • 250 g ovocia (maliny, čučoriedky, jahody, černice)

 

Príprava:
  1. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do rúry predhriatej na 140 °C a sušíme asi 20 minút.
  2. Potom znížime teplotu na 70 °C a sušíme ešte asi 40 minút.
  3. Kvietky necháme vychladnúť.
  4. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.

 

FOTO: droetker

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada