14.05.2017 17:38
Kvetinová Pavlova
Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty
Ľahký snehový múčnik so šľahačkou a ovocím, pripravuje sa z bielkov, cukru, škrobu a octu. Múčnik je pomenovaný po ruskej primabaleríne Anne Pavlovej.
Ingrediencie:
Na bezé:
4 bielky
- 220 g práškového cukru
- 2 lyžice octu
- 2 lyžičky Solamylu - jemného kukuričného škrobu
- gélová potravinárska červená farba
- gélová potravinárska žltá farba
Na ozdobenie:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Smeta-fixu
- 250 g ovocia (maliny, čučoriedky, jahody, černice)
Príprava:
- Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, ocot, Solamyl a krátko zašľaháme. Hmotu rozdelíme na polovice a každú zafarbíme. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Cukrárske vrecká naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme kvietky. Vložíme do rúry predhriatej na 140 °C a sušíme asi 20 minút.
- Potom znížime teplotu na 70 °C a sušíme ešte asi 40 minút.
- Kvietky necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na kvietky a prikrášlime ovocím.
FOTO: droetker
—————