31.08.2015 16:48

Kurča zapečené v syrovom kréme

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Povarené kuracie porcie zapečené na hriankach so šampiňónmi zaliate syrovým krémom.

 

Ingrediencie:
  • 1 kurča  
  • mäsový vývar  
  • 50 g masla  
  • 100 g oleja  
  • 40 g hladkej múky   
  • 100 g strúhaného syra  
  • 200 ml mlieka   
  • 120 g rajčiakov  
  • 100 g šampiňónov  
  • polovica sendviča   
  • mletá červená paprika 
  • soľ
Príprava:

Očistené a umyté kurča uvaríme nie celkom domäkka v osolenej vode. Potom ho opatrne vykostíme a rozdelíme na 4 až 6 porcií. Z múky opraženej nasucho a masla pripravíme bledú zápražku, ktorú postupne zriedime vývarom z kurčaťa. Osolíme a pridaním mlieka (prípadne smotany) počas stáleho miešania pripravíme hustý krém, do ktorého prisypeme strúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí. Sendvič nakrájame na tenšie krajčeky, ktoré opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečenými hriankami vystelieme dno ohňovzdornej misy a na každú položíme osolený plátok surového rajčiaka a porciu kurčaťa. Potom na každú porciu uložíme kôpku podusených šampiňónov a všetko zalejeme syrovou omáčkou. Vrch posypeme mletou červenou paprikou a pokrm zapečieme vo vyhriatej rúre, až kým syrová omáčka nezíska zlatožltú farbu a tenkú kôrku.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada