Kurča zapečené v syrovom kréme
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Povarené kuracie porcie zapečené na hriankach so šampiňónmi zaliate syrovým krémom.
Ingrediencie:
1 kurča
- mäsový vývar
- 50 g masla
- 100 g oleja
- 40 g hladkej múky
- 100 g strúhaného syra
- 200 ml mlieka
- 120 g rajčiakov
- 100 g šampiňónov
- polovica sendviča
- mletá červená paprika
- soľ
Príprava:
Očistené a umyté kurča uvaríme nie celkom domäkka v osolenej vode. Potom ho opatrne vykostíme a rozdelíme na 4 až 6 porcií. Z múky opraženej nasucho a masla pripravíme bledú zápražku, ktorú postupne zriedime vývarom z kurčaťa. Osolíme a pridaním mlieka (prípadne smotany) počas stáleho miešania pripravíme hustý krém, do ktorého prisypeme strúhaný syr a miešame, kým sa neroztopí. Sendvič nakrájame na tenšie krajčeky, ktoré opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečenými hriankami vystelieme dno ohňovzdornej misy a na každú položíme osolený plátok surového rajčiaka a porciu kurčaťa. Potom na každú porciu uložíme kôpku podusených šampiňónov a všetko zalejeme syrovou omáčkou. Vrch posypeme mletou červenou paprikou a pokrm zapečieme vo vyhriatej rúre, až kým syrová omáčka nezíska zlatožltú farbu a tenkú kôrku.
—————