15.04.2013 08:46

Kurča s pilafom

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Kurča s pilafom a s grilovanými rajčiakmi poteší milovníkov hydinového mäsa a ryže.

 

Ingrediencie:
  • 1 kurča   
  • 100 g hrášku    
  • 2 párky   
  • 2 rajčiaky   
  • olej  
  • soľ   
  • vývar
 Pilaf:
  • 250 g ryže    
  • 100 g masla    
  • 1 cibuľa    
  • 600 ml vývaru

 

Príprava:

Najprv si pripravíme pilaf. Na polovici masla speníme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu sparenú horúcou vodou a miešame, až kým sa ryža mliečne nesfarbí. Potom ju zalejeme vývarom, ochutíme soľou a prikrytú dusíme asi 15 minút. Do hotovej ryže zamiešame zvyšok masla a napokon do nej pridáme zelený hrášok uvarený v osolenej vode a uvarené a pokrájané párky. Umyté, rozporciované a osolené kurča opečieme na oleji zo všetkých strán a pridáme k nemu aj pilaf. Prikryté dusíme, kým kurča nezmäkne. Kurča vyberieme a podávame s pilafom a grilovanými rajčiakmi.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu