02.11.2019 15:17
Kurča na cesnaku
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Dusené kurča na šťave s cesnakovou príchuťou chutí najlepšie so zemiakovou kašou.
Ingrediencie:
1 kurča
- soľ
- olej
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice nadrobno posekanej petržlenovej vňate
Príprava:
Očistené kurča pokrájame na menšie kúsky, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji. Potom podlejeme vodou a prikryté dusíme. Po 15 minútach dusenia pridáme celé strúčiky cesnaku a dusíme ešte asi 30 minút. Ak treba, počas dusenia podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a polejme šťavou, ktorú sme trochu nechali vydusiť. Podávame so zemiakovou kašou.
—————