29.05.2013 09:06
Kuracie drobky s rozmarínom
Varenie – Recepty – Mäso a ryby
Dusené kuracie srdiečka a pečienky sú dobrou voľbou pre chutný obed.
Ingrediencie:
500 g kuracích pečienok a srdiečok
- olej
- 1 veľká cibuľa
- mleté čierne a biele korenie
- muškátový orech
- rozmarín
- majorán
- šalvia
- hladká múka
- 2 lyžice červeného vína
- soľ
Príprava:
Pečienky a srdiečka umyjeme a pokrájame. Na oleji opražíme dosklovita pokrájanú cibuľu, pridáme srdiečka a podliate trochou vody dusíme takmer domäkka. Potom pridáme pečienky, ktoré posypeme mletým čiernym i bielym korením, postrúhaným muškátovým orechom, rozmarínom, majoránom a šalviou a chvíľu ešte dusíme. Hotové drobky posypeme trochou múky, podlejeme vínom, osolíme, premiešame a necháme prevrieť. Podávame s ryžou alebo s cestovinou.
—————