17.03.2016 13:49

Kučeravý baránok

Varenie - Recepty - Múčniky

 

Tradícia pečenia veľkonočného barančeka, ktorej neodolajú ani moderné gazdinky.

 

Ingrediencie:
Na cesto:
  • 130 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 160 g cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 3 vajcia
  • 160 g hladkej múky
  • štipka soli
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček pudingu  s čokoládovou príchuťou 
Na ozdobenie:
  • 1 balíček Šľahačky v prášku
  • 150 ml studeného mlieka
  • 3 ks hrozienok

 

Príprava:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok a puding a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po miernom vychladnutí baránka vyklopíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme úplne vychladnúť. Na ozdobenie ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a baránka ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Hrozienka použijeme ako oči a ňufáčik.

 

FOTO: droetker

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada