Kučeravý baránok
Varenie - Recepty - Múčniky
Tradícia pečenia veľkonočného barančeka, ktorej neodolajú ani moderné gazdinky.
Ingrediencie:
Na cesto:
130 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 160 g cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 vajcia
- 160 g hladkej múky
- štipka soli
- ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček pudingu s čokoládovou príchuťou
Na ozdobenie:
- 1 balíček Šľahačky v prášku
- 150 ml studeného mlieka
- 3 ks hrozienok
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok a puding a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po miernom vychladnutí baránka vyklopíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme úplne vychladnúť. Na ozdobenie ušľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a baránka ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Hrozienka použijeme ako oči a ňufáčik.
FOTO: droetker
—————